nedeľa 12. júna 2011

Deň polície venovaný deťom


2. jún bol určite zaujímavý nielen pre všetky humenské deti, ale aj pre všetkých dospelých, ktorí boli v tento deň na futbalovom štadióne. Proti pašerákom cigariet tu zasahovali policajti, hasiči likvidovali požiar auta a nad štadiónom krúžil vrtuľník. Išlo o Deň polície venovaný deťom. Na štadióne bolo v ten deň až dvetisíc detí, ktoré sledovali zásahy bezpečnostných a záchranných zložiek.

Na úvod nás privítali mažoretky z CVČ Dúha a hudba Ministerstva vnútra SR. Záchranári nám predviedli, ako dolapiť páchateľa pomocou služobného psa. Niektorí páchatelia zostali uväznení v aute hasiči ich museli vyslobodiť z vraku auta hydraulickými zariadeniami. No a svoju prácu urobili aj záchranári - poskytli im prvú pomoc. Vrak auta začal horieť a hasiči požiar zlikvidovali.
Po záchranároch boli pre všetkých zaujímavé ukážky historického šermu. Deti najviac zaujal zásah kukláčov, ktorých na miesto dopravil vrtuľník. Zlikvidovali páchateľa, ktorý sa ukrýval v dome. Policajti deťom predviedli akciu na slovensko-ukrajinskom pohraničí, kde zatýkali pašerákov cigariet. Nakoniec zakročili proti futbalovým fanúšikom. Po ukončení prehliadky mohli deti priamo na futbalovom ihrisku obdivovať techniku jednotlivých bezpečnostných a záchranárskych zložiek a vyskúšať si prvú pomoc.



Fotografie z podujatia:

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára